Fem tips för fin gräsmatta

För bästa resultat rekommenderar vi på Rimab följande:

1. Gödsla lite och ofta

Börja gödsla när gräset visar tecken på att grönska och missa inte slutet av sommaren. Gödsla minst tre gånger per säsong. Gödslar du lite och ofta i stället för mycket på en gång slipper du oroa dig över att gräset växer så för mycket. Risken om du gödslar för mycket på en gång är att det blir jobbigt att klippa och att du lägger ner gödslingen för resten av säsongen.

2. Undvik gödsel med mycket kväve

Gräsmattan behöver kväve men får den för mycket på en gång drar tillväxten bara iväg för kraftigt, vilket inte skapar en tät och stark gräsmatta. Kan gräsmattan inte ta upp allt kväve riskerar det dessutom att lakas ut i naturen runtomkring och försura jorden.

Undvik konstgjort så kallat NPK-gödsel, som innehåller för mycket kväve.

3. Välj långtidsverkande gödsel

Använd långtidsverkande gödsel så får du en jämnare, grönare och vackrare gräsmatta. Den kommer växa lagom mycket och har bra tillgång på näring hela tiden.

4. Klipp din gräsmatta ofta

Genom att klippa gräsmattan ofta ökar mikrolivet och förhindrar att gräset torkar ut. Detta förebygger också angrepp av pingborrelarver som äter gräsrötterna.

5. Låt Rimab göra jobbet!

Vi på Rimab erbjuder vi mark- och parkskötsel! Vi klipper gräsmattor, rensar rabatter och klipper häckar. Med kunnig personal inom trädgårdsskötsel och professionella redskap gör vi gärna jobbet.

Kontakta oss så berättar vi mer