ICA Maxi Mölndal

Det är inte så lätt att få till en intervju med en upptagen ICAhandlare, men några snabba frågor om samarbetet med Rimab hinner Jonas Handspik, butikschef på ICA Maxi i Göteborg med.

Vad var viktigt för er vid val av städare till ICA Maxi Mölndal
Det viktigaste för oss på ICA Maxi Göteborg var att hitta ett litet personligt städföretag som arbetar helt utan mellanhänder. Att anlita arbetskraft som har bra villkor och kollektivavtal av sin arbetsgivare var en grundförutsättning. Sedan måste givetvis företaget leva upp till våra leveranskrav gällande städet.

Vad har du för tips att ge ett annat företag som står inför att välja leverantör av städtjänster?
Det finns alltid risker med val av leverantör. Vi har haft företag som sålt in guld och gröna skogar men sedan inte har levt upp till leveransen.  Mitt råd är därför att välja ett lite mindre företag som garanterar att arbetet sker utan underleverantörer. Hög flexibilitet är också viktigt vid val av leverantör, men kom ihåg att du får vad du betalar för.

Vad är det som gör Rimab till en bra leverantör?
I Rimab hittade vi det där personliga företaget som vi letat efter. Nu när vi har varit igång ett tag med samarbetet, kan vi konstatera att de har tagit sitt ansvar för hela leveranskedjan, rättat till rutiner som ej fungerat och levererat det som Rimab faktiskt sålde in. En stor fördel är att de alltid är nära till hands med arbetsledare på plats som kvalitetssäkrar arbetet och ser till att uppdraget utförs enligt offert.

Av erfarenhet har vi lärt oss att ibland glömmer leverantörer bort att ansvaret inte tar slut när jobbet väl är beställt, utan tvärt om, att det är då det börjar. Rimab har varit lyhörda och genom dialog med deras duktiga personal så blir uppdraget och resultatet bättre!

Vad betyder det att er städleverantör har ett miljötänk?
Vi är en Svanen-märkt butik vilket betyder att vi har hårda direktiv att leva upp till.  Vi har satt upp tydliga mål för vårt miljöarbete. Vi har ett brett utbud av ekologiska och miljömärkta varor, sparar el, sorterar avfall och har som krav att både kemikalier och utrustning når våra höga miljökrav.

Hur viktigt är städning för er verksamhet?
Det är jätteviktigt! I livsmedelsbranschen måste det vara rent och fräscht varje dag. Dessutom har vi väldigt många kunder i butiken varje dag, det blir lätt smutsigt, så då måste grundförutsättningarna vara bra. Vår butik är också en miljö som både vår personal och kunder vistas i och vårt krav är enkelt – det måste vara tipp topp.

ICA_Maxi_s