Rimab tar ytterligare ett nytt steg för miljön.

Rimab har börjat tvätta fönster och fasader helt kemikaliefritt.

Rimab har börjat tvätta fönster och rengöra fasader med en ny metod sk. ultrarent vatten.

För att du ska få en aha-upplevelse så här direkt så är det enklaste att börja med ett exempel ur det verkliga livet;
Många av er har erfarenhet av att när ni har tvättat bilen och spolat rent den med tappvatten via vanlig trädgårdsslang, och om ni inte torkat torrt med sämskskinn, så har vattnet självtorka och lämnat fula vita fläckar/rinningar efter sig. Inte alls kul. Det är främst kalket i vattnet som ställer till det. Om nu biltvättaren hade renat tappvattnet med en rent vatten-enhet (avjoniseringskärl) så hade han kunnat låta bilen självtorka utan några några som helst kvarvarande vita fläckar. Bilen hade varit ren och fin. Inget kalk = inga vita fläckar.
Då kan du som läser detta enkelt leka med tanken vad som händer ifall du spolar rent dina fönster med vanlig trädgårdsslang och låter självtorka. Samma dystra resultat – fula intorkade kalkfläckar kvar på glaset. Spola rent dina fönster med ultrarent (avjoniserat) vatten då? Då självtorkar fönstrena och rutan blir ren. Bra va?

 

En fördel speciellt vid fasadtvätt är att vatten som blivit av med sina naturliga partiklar såsom kalk, järn, magnesium mm. försöker återställa sin naturliga balans och när det ultrarena vattnet kommer i kontakt med smuts suger den åt sig smutsen som en svamp.
Här står Younas och kör fönsterputs på en skola i Göteborg, och resultatet är mycket lovande.

Så, behöver ni fönster, fasader, skyltar rengjorda på ett högst miljövänligt sätt med ett fantastiskt resultat, så finns vi här.